Paul Krijnen

Paul Krijnen

Sinds de oprichting in september 1994 is Paul Krijnen (1957) dirigent van Binnenstadskoor Zangria. Na een studie Politieke Wetenschappen koos Paul alsnog voor de muziek en ging naar het conservatorium in Utrecht, waar hij piano studeerde. Vanaf 1988 is hij actief als koordirigent, een vak dat goed aansluit bij zijn eigen plezier in zingen op koren, wat hij van kindsbeen af gedaan heeft. Hij volgde directielessen bij de Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties en Joop Schets en zanglessen bij Pierre Mak, Ingrid Smit Duyzentkunst en Margriet van Reisen.

Zangria ontwikkelde zich in de loop der jaren van een gezellig buurthuiskoor tot een nog steeds gezellig koor dat ook grote projecten aanpakt. Paul heeft daar met veel enthousiasme een aandeel in gehad. In de projecten kwam muziek van circa 1600 (Monteverdi en Banchierie) tot 20e eeuwse muziek op het programma. Hedendaagse muziek van Finse en Tsjechische componisten passeerde daarbij ook de revue. Zangria maakt van elk project een nieuw gebeuren met een geheel eigen karakter en gaat er dan 200% voor!

Naast Zangria dirigeert Paul nog een aantal andere koren: de Stem des Volks en het Stadhuiskoor in Utrecht, Zang Veredelt in De Bilt, en het parochiekoor St. Caecilia in Bovenkerk.